Przyjęcie weselne to jedna z najpiękniejszych chwil w życiu każdego człowieka.

Dlatego też bardzo ważne jest miejsce w którym się ono odbywa.

Hotelu Splendor jest wybudowany z myślą o takich właśnie uroczystych imprezach a jego położenie i infrastruktura zachwyci na pewno każdego z Was

Poniżej przedstawiamy Państwu naszą przykładową ofertę weselną

 

Powitanie młodych chlebem i solą
Kieliszek wina musującego dla wszystkich Gości

MENU


DANIA SERWOWANE PRZEZ KELNERÓW NA POCZĄTKU PRZYJĘCIA
Aromatyczny rosół domowy z ziołowym omletem i świeżo siekaną pietruszką
***
Pieczone polędwiczki wieprzowe zawijane w bekon podane na aksamitnym sosie grzybowym , kremowe puree ziemniaczane z bazylią i glazurowane buraczki

PRZEKĄSKI ZIMNE OCZEKUJĄCE W STOLE

Sandacz faszerowany bakaliami
Caprese- dojrzałe pomidory z mozzarellą i emulsją z bazylii
Marynowany w koprze i soli morskiej łosoś gravalax
Tatar wołowy z siekana cebulą , korniszonami podany na pumperniklu
Carpaccio z łososia norweskiego z olejem sezamowym , owocami granatu i kiełkami lucerny.
Domowy pasztet z dziczyzny z konfiturą z żurawiny aromatyzowanej żubrówką
Kompozycja mięs pieczonych z własnej wędzarni
Schab faszerowany pikantnym musem chrzanowym
Sałatka cezar z grillowaną piersią kurczaka
Sałatka jarzynowa na styl włoski
Sałatka grecka z oliwkami serem Feta .
Masło śmietankowe, ziołowe i czosnkowe
Wybór chrupiącego pieczywa
Sosy: tatarski, puszysty chrzanowy, żurawinowy

DANIA SERWOWANE PRZEZ KELNERÓW

Aromatyczny krem z grzybów leśnych z oliwą truflową i świeżo tartym parmezanem
***
Grillowany łosoś norweski z sosem maślano ziołowym i pomidorami concase podany z pieczonymi ziemniakami i maślanym kalafiorem romanesco.
***
Uroczyście serwowany tort okolicznościowy

BUFET DESEROWY
Beza z serkiem mascarpone , likierem Cointreau i owocami
Panna Cotta z musem malinowym
Filetowane owoce sezonowe
Rolada śmietanowa z owocami sezonowymi
Ciasto piaskowe z brzoskwiniami
Sernik krakowski z bakaliami
Tarty owocowe
Tartoletki z owocami

Mix ciastek koktajlowych

DANIE GORĄCE SERWOWANE

Autorskie flaki wołowe
lub
Tradycyjny polski żurek na zakwasie z jajem i pieczoną kiełbasą


Nielimitowane spożycie napoi bezalkoholowych w ramach przyjęcia
Soki owocowe <pomarańczowy, grejpfrutowy, jabłkowy i porzeczkowy>
Napoje gazowane <Pepsi , Mirinda , 7UP
Woda mineralna <gazowana, niegazowana>
Kawa/ herbata

ALKOHOLE
OPEN BAR -nielimitowane spożycie w ramach przyjęcia
Wódka Stock Prestige
Wino białe i czerwone- Nominum Blanco i Tinto (Hiszpania)
Piwo beczkowe -Tyskie Klasyczne
Wino musujące Pro Scic

Istnieje możliwość dostarczenia własnego alkoholu ( tylko i wyłącznie butelki z banderolą akcyzową) za który pobrana będzie opłata serwisowa w wysokości 15pln za każda but. o pojemności do 0,7l

 

PONIŻEJ PRZEDSTAWIAMY DANIA Z KTÓRYCH MOŻNA SAMODZIELNIE STWORZYĆ WŁASNE, UNIKATOWE MENU NA PRZYJĘCIE WESELNE


PRZEKĄSKI – 8szt do wyboru
Caprese- pomidory z mozzarellą i emulsją z bazylii
Marynowany w koprze i soli morskiej łosoś gravalax
Tatar wołowy z siekana cebulą , korniszonami podany na pumperniklu
Carpaccio z łososia norweskiego z olejem sezamowym , owocami granatu i kiełkami lucerny.
Domowy pasztet z dziczyzny z konfiturą z tarniny aromatyzowanej żubrówką
Kompozycja mięs pieczonych z własnej wędzarni
Roladki z szynki parmeńskiej z serem Gorgonzola i rukolą
Karp królewski faszerowany z rodzynkami sułtańskimi
Półmiski ryb wędzonych (łosoś, sieja, węgorz, pstrąg)
Sandacz faszerowany łososiem podany w galarecie
Faszerowany szczupak z wykwintnym sosem kawiorowym
Śledziki przygotowane na 3 sposoby (śledzie ze śliwkami, śledzik na poduszeczce, śledzik z marynowaną dynią)
Roladka z łososia wędzonego z serkiem ricotta
Filet z sandacza w galarecie z sosem kawiorowym
Terrina z białej ryby z paluszkami krabowymi na sosie chrzanowym
Wykwintna rolada z białego ptactwa z morelą i śliwką kalifornijską w bursztynowej galarecie
Polędwiczka wieprzowa faszerowana papryką i bakłażanem
Półmisek staropolskich wędlin, pasztetów i mięs pieczonych na domowy sposób
Rożek z szynki z musem galicyjskim
Roladka drobiowa z tradycyjnym polskim nadzieniem
Szparagi polskie owinięte szynką
Schab po warszawsku
Terrina z kaczki z pistacjami i bakaliami
Jajeczka faszerowane kolorowymi pastami z dodatkiem kawioru
Deska polskich serów z owocami
Tradycyjne jaja w mundurkach
Pieczarki faszerowane
Cukinia z kiełkami soi i wędzonym serem
Pomidory nadziewane kawiorem z bakłażana
Roladki z bakłażana z fetą i tymiankiem

SAŁATKI – 3szt do wyboru
Sałatka z szynką, wędzonym serem i świeżymi warzywami
Sałatka grecka z oliwkami i serem feta
Sałatka z indyka z selerem naciowym i curry
Sałatka z liści świeżego szpinaku z marynowaną gruszką i pleśniowym serem
Sałatka hawajska z szynką i ananasem
Sałatka bawarska z ziemniaków i kiszonego ogórka
Sałatka węgierska z mięsem pieczonym i kolorową papryką
Pomidory z mozzarellą i dressingiem bazyliowym
Sałatka makaronowa z salami
Sałatka jarzynowa w pomidorkach
Sałatka cezar z grillowaną piersią kurczaka
Sałatka szwajcarska z serem
Sałatka tajska z makaronem sojowym i krewetkami
Dodatki:
Masło śmietankowe, ziołowe i czosnkowe, wybór świeżego pieczywa
Sos tatarski, żurawinowy i puszysty chrzan

ZUPY:
Rosół domowy z makaronem i świeżo siekanym koprem
Pikantny krem z dyni z pieczona papryką
Tradycyjny żur na zakwasie z jajkiem i pieczona kiełbasą
Flaki po włosku
Krem z soczewicy z ziołowym crostini
Flaczki staropolskie przyprawione na sposób domowy
Consome z perliczki z pulpecikami i królewskim makaronem
Zupa borowikowa z wiejską śmietaną i grzankami
Krem pomidorowo-bazyliowy z cukiniowymi chipsami i kozim serem
Francuska zupa cebulowa z serowym tostem
Cebulowa z grzankami
Krem z pomidorowy z ziołowym Pesto
Krem ziemniaczano- jabłkowy z chipsami z bekonu
Pikantna zupa rybna

DANIA GŁÓWNE:
Grillowany łosoś z sosem limonowo – kaparowym, ziemniaki z wody oprószone koprem i ratatuja warzywna
Pieczone polędwiczki wieprzowe zawijane w bekon, puree ziemniaczane z bazylia i glazurowane buraczki
Klasyczny De Vollaile z pieczonymi ziemniakami po polsku z czosnkiem i rozmarynem , miodowa marchewka
Schab a’la Piccata z szynką dojrzewającą i szałwią podane z pieczonym ziemniakiem faszerowanym kwaśną śmietana
Grillowany łosoś norweski z pomidorami concase podany na sosie szafranowym ,z truflowymi ziemniakami puree i brokułem
Zraz staropolski podawany z kopytkami ziemniaczanymi i buraczkami glazurowanymi w miodzie
Filet kurczaka nadziewany kurkami, podany z gotowanymi warzywami, knedlem szpinakowym i sosem maślanym
Sandacz saute na sosie kurkowym ze szpeclami i blanszowanym szpinaku
Klasyczny kotlet schabowy z zasmażana kapustą i gotowanymi ziemniakami .
Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i serem pleśniowym podany na groszkowym puree i maślanymi warzywami
Rolada wołowa z sosem myśliwskim podana z kaszą gryczaną i zasmażaną modrą kapustą.
Cordon Blue z indyka podane z belgijskimi frytkami i domowym Colesławem.

DESERY SERWOWANE


Domowy strudel wiedeński podawany na ciepło, z lodami waniliowymi i sosem z gorzkiej czekolady
Chrupiąca beza Pavlowa przekładana maślanym kremem waniliowym z powidłami żurawinowymi
Pieczona gruszka z sercem z czarnej porzeczki podawana z lodami waniliowymi i bitą śmietana
Fondant z płynącym środkiem z gorzkiej czekolady podawane z musem mascarpone i sosem malinowym
Trio sorbetowe - trzy smaki sorbetu podawane na tiulu z migdałów i słodkim sosem z pomidorów z nutą imbiru
Tiramisu
Puchar lodowy ze świeżo krojonymi owocami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
Sernik wiedeński z brzoskwinią, lodami i sosem malinowym
Domowa szarlotka podawana na ciepło z lodami i sosem waniliowym

 

DANIA -PRZEKAKI GORĄCE – JEDNOPORCJOWE NA ZAKOŃCZENIE
Ragout z wieprzowiny z cebulką i bakaliami
Kurczak w potrawce przyrządzony z kurkami
Wołowina z darami lasu w sosie z czerwonego wina
Kremowy Boeuff Strogonow z wołowiny z chrupiącymi grzankami
Polędwiczki wieprzowe z grzybami w śmietanie
Pierożki z mięsem i złocista cebulę
Potrawka z indyka z curry
Węgierska zupa gulaszowa
Włoskie gnoccci ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Pappardelle z szynką dojrzewającą i winogronami
Szaszłyki z łososia z salsa mango
Szaszłyki z indyka w BBQ

 

Istnieje również możliwość zorganizowania dla Państwa :
Tzw. „Stołu wiejskiego „ z szerokim wyborem dań regionalnych, szynek, i mięs pieczonych z różnorodnymi dodatkami

Profesjonalnego DJ, konferansjera
Pokazu barmańskiego w wykonaniu wielokrotnych mistrzów Świata
Pokazu i degustacji kuchni molekularnej
Pokazu robienia sushi przez Sushi Mastera wraz z degustacją
Fontanny czekoladowej z owocami

Stacji Live Cooking z daniami przygotowywanymi przy Gościach

 

Z poważaniem,
---
Marcin Rudzki
Tel. +48 22 350 47 70
Tel. +48 504 601 954
e-mail: mrudzki@hotelsplendor.com.pl
www.hotelsplendor.com.pl

 

 

Booking.com