Wesele pełne Splendoru
Niezapomniane chwile
Przyjęcie weselne to jedna z najpiękniejszych chwil w życiu każdego człowieka.
Dlatego też bardzo ważne jest miejsce w którym się ono odbywa.
Hotel Splendor jest wybudowany z myślą o takich właśnie uroczystych imprezach a jego położenie i infrastruktura zachwyci na pewno każdego z Was.
Poniżej przedstawiamy Państwu naszą przykładową ofertę weselną.
Menu weselne
Przykładowa oferta
Menu
- Powitanie młodych chlebem i solą
- Kieliszek wina musującego dla wszystkich Gości
***
Dania serwowane przez kelnerów na początku przyjęcia
- Aromatyczny rosół domowy z ziołowym omletem i świeżo siekaną pietruszką
- Pieczone polędwiczki wieprzowe zawijane w bekon podane na aksamitnym sosie grzybowym , kremowe puree ziemniaczane z bazylią i glazurowane buraczki
***
Przekąski zimne oczekujące na stole
- Sandacz faszerowany bakaliami
- Caprese- dojrzałe pomidory z mozzarellą i emulsją z bazylii
- Marynowany w koprze i soli morskiej łosoś gravalax
- Tatar wołowy z siekana cebulą , korniszonami podany na pumperniklu
- Carpaccio z łososia norweskiego z olejem sezamowym , owocami granatu i kiełkami lucerny
- Domowy pasztet z dziczyzny z konfiturą z żurawiny aromatyzowanej żubrówką
- Kompozycja mięs pieczonych z własnej wędzarni
- Schab faszerowany pikantnym musem chrzanowym
- Sałatka cezar z grillowaną piersią kurczaka
- Sałatka jarzynowa na styl włoski
- Sałatka grecka z oliwkami serem Feta
- Masło śmietankowe, ziołowe i czosnkowe
- Wybór chrupiącego pieczywa
- Sosy: tatarski, puszysty chrzanowy, żurawinowy
Dania serwowane przez kelnerów
- Aromatyczny krem z grzybów leśnych z oliwą truflową i świeżo tartym parmezanem
- Okoń nilowy z sosem maślano ziołowym i pomidorami concase podany z pieczonymi ziemniakami i maślanym kalafiorem romanesco
- Uroczyście serwowany tort okolicznościowy
***
Bufet deserowy
- Beza z serkiem mascarpone , likierem Cointreau i owocami
- Panna Cotta z musem malinowym
- Filetowane owoce sezonowe
- Rolada śmietanowa z owocami sezonowymi
- Ciasto piaskowe z brzoskwiniami
- Sernik krakowski z bakaliami
- Tarty owocowe
- Tartoletki z owocami
- Mix ciastek koktajlowych
***
Danie gorące serwowane
- Autorskie flaki wołowe
- Tradycyjny polski żurek na zakwasie z jajem i pieczoną kiełbasą
***
- Nielimitowane spożycie napoi bezalkoholowych w ramach przyjęcia
- Soki owocowe pomarańczowy, grejpfrutowy, jabłkowy i porzeczkowy
- Napoje gazowane Pepsi , Mirinda , 7UP
- Woda mineralna: gazowana, niegazowana
- Kawa/ herbata
***
Alkohole
- OPEN BAR -nielimitowane spożycie w ramach przyjęcia
- Wódka Stock Prestige
- Wino białe i czerwone- Nominum Blanco i Tinto (Hiszpania)
- Piwo beczkowe -Tyskie Klasyczne
- Wino musujące Pro Scic
- Istnieje możliwość dostarczenia własnego alkoholu ( tylko i wyłącznie butelki z banderolą akcyzową) za który pobrana będzie opłata serwisowa w wysokości 20 pln za każda but. o pojemności do 0,7l
***
Poniżej przedstawiamy dania z których można samodzielnie stworzyć własne, unikatowe menu na przyjęcie weselne
- PRZEKĄSKI – 7szt do wyboru
- Caprese- pomidory z mozzarellą i emulsją z bazylii
- Marynowany w koprze i soli morskiej łosoś gravalax
- Tatar wołowy z siekana cebulą , korniszonami podany na pumperniklu
- Carpaccio z łososia norweskiego z olejem sezamowym , owocami granatu i kiełkami lucerny
- Domowy pasztet z dziczyzny z konfiturą z tarniny aromatyzowanej żubrówką
- Kompozycja mięs pieczonych z własnej wędzarni
- Roladki z szynki parmeńskiej z serem Gorgonzola i rukolą
- Karp królewski faszerowany z rodzynkami sułtańskimi
- Półmiski ryb wędzonych (łosoś, sieja, węgorz, pstrąg)
- Sandacz faszerowany łososiem podany w galarecie
- Faszerowany szczupak z wykwintnym sosem kawiorowym
- Śledziki przygotowane na 3 sposoby (śledzie ze śliwkami, śledzik na poduszeczce, śledzik z marynowaną dynią)
- Roladka z łososia wędzonego z serkiem ricotta
- Filet z sandacza w galarecie z sosem kawiorowym
- Terrina z białej ryby z paluszkami krabowymi na sosie chrzanowym
- Wykwintna rolada z białego ptactwa z morelą i śliwką kalifornijską w bursztynowej galarecie
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana papryką i bakłażanem
- Półmisek staropolskich wędlin, pasztetów i mięs pieczonych na domowy sposób
- Rożek z szynki z musem galicyjskim
- Roladka drobiowa z tradycyjnym polskim nadzieniem
- Szparagi polskie owinięte szynką
- Schab po warszawsku
- Terrina z kaczki z pistacjami i bakaliami
- Jajeczka faszerowane kolorowymi pastami z dodatkiem kawioru
- Deska polskich serów z owocami
- Tradycyjne jaja w mundurkach
- Pieczarki faszerowane
- Cukinia z kiełkami soi i wędzonym serem
- Pomidory nadziewane kawiorem z bakłażana
- Roladki z bakłażana z fetą i tymiankiem
***
SAŁATKI – 3szt do wyboru
- Sałatka z szynką, wędzonym serem i świeżymi warzywami
- Sałatka grecka z oliwkami i serem feta
- Sałatka z indyka z selerem naciowym i curry
- Sałatka z liści świeżego szpinaku z marynowaną gruszką i pleśniowym serem
- Sałatka hawajska z szynką i ananasem
- Sałatka bawarska z ziemniaków i kiszonego ogórka
- Sałatka węgierska z mięsem pieczonym i kolorową papryką
- Pomidory z mozzarellą i dressingiem bazyliowym
- Sałatka makaronowa z salami
- Sałatka jarzynowa w pomidorkach
- Sałatka cezar z grillowaną piersią kurczaka
- Sałatka szwajcarska z serem
- Sałatka tajska z makaronem sojowym i krewetkami
***
Dodatki
- Masło śmietankowe, ziołowe i czosnkowe, wybór świeżego pieczywa
- Sos tatarski, żurawinowy i puszysty chrzan
***
Zupy
- Rosół domowy z makaronem i świeżo siekanym koprem
- Pikantny krem z dyni z pieczona papryką
- Tradycyjny żur na zakwasie z jajkiem i pieczona kiełbasą
- Flaki po włosku
- Krem z soczewicy z ziołowym crostini
- Flaczki staropolskie przyprawione na sposób domowy
- Consome z perliczki z pulpecikami i królewskim makaronem
- Zupa borowikowa z wiejską śmietaną i grzankami
- Krem pomidorowo-bazyliowy z cukiniowymi chipsami i kozim serem
- Francuska zupa cebulowa z serowym tostem
- Cebulowa z grzankami
- Krem z pomidorowy z ziołowym Pesto
- Krem ziemniaczano- jabłkowy z chipsami z bekonu
- Pikantna zupa rybna
Dania główne
- Okoń nilowy z sosem limonowo – kaparowym, ziemniaki z wody oprószone koprem i ratatuja warzywna
- Pieczone polędwiczki wieprzowe zawijane w bekon, puree ziemniaczane z bazylia i glazurowane buraczki
- Klasyczny De Vollaile z pieczonymi ziemniakami po polsku z czosnkiem i rozmarynem , miodowa marchewka
- Schab a’la Piccata z szynką dojrzewającą i szałwią podane z pieczonym ziemniakiem faszerowanym kwaśną śmietana
- Grillowany łosoś norweski z pomidorami concase podany na sosie szafranowym ,z truflowymi ziemniakami puree i brokułem
- Zraz staropolski podawany z kopytkami ziemniaczanymi i buraczkami glazurowanymi w miodzie
- Filet kurczaka nadziewany kurkami, podany z gotowanymi warzywami, knedlem szpinakowym i sosem maślanym
- Sandacz saute na sosie kurkowym ze szpeclami i blanszowanym szpinaku
- Klasyczny kotlet schabowy z zasmażana kapustą i gotowanymi ziemniakami
- Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i serem pleśniowym podany na groszkowym puree i maślanymi warzywami
- Rolada wołowa z sosem myśliwskim podana z kaszą gryczaną i zasmażaną modrą kapustą
- Cordon Blue z indyka podane z belgijskimi frytkami i domowym Colesławem
***
DANIA SERWOWANE
- Domowy strudel wiedeński podawany na ciepło, z lodami waniliowymi i sosem z gorzkiej czekolady
- Chrupiąca beza Pavlowa przekładana maślanym kremem waniliowym z powidłami żurawinowymi
- Pieczona gruszka z sercem z czarnej porzeczki podawana z lodami waniliowymi i bitą śmietana
- Fondant z płynącym środkiem z gorzkiej czekolady podawane z musem mascarpone i sosem malinowym
- Trio sorbetowe – trzy smaki sorbetu podawane na tiulu z migdałów i słodkim sosem z pomidorów z nutą imbiru
- Tiramisu
- Puchar lodowy ze świeżo krojonymi owocami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
- Sernik wiedeński z brzoskwinią, lodami i sosem malinowym
- Domowa szarlotka podawana na ciepło z lodami i sosem waniliowym
***
Dania -przekąski gorące – jednoporcjowe na zakończenie
- Ragout z wieprzowiny z cebulką i bakaliami
- Kurczak w potrawce przyrządzony z kurkami
- Wołowina z darami lasu w sosie z czerwonego wina
- Kremowy Boeuff Strogonow z wołowiny z chrupiącymi grzankami
- Polędwiczki wieprzowe z grzybami w śmietanie
- Pierożki z mięsem i złocista cebulę
- Potrawka z indyka z curry
- Węgierska zupa gulaszowa
- Włoskie gnoccci ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
- Pappardelle z szynką dojrzewającą i winogronami
- Szaszłyki z łososia z salsa mango
- Szaszłyki z indyka w BBQ
***
Istnieje również możliwość zorganizowania dla Państwa tzw. „Stołu wiejskiego „ z szerokim wyborem dań regionalnych, szynek, i mięs pieczonych z różnorodnymi dodatkami
- Profesjonalnego DJ, konferansjera
- Pokazu barmańskiego w wykonaniu wielokrotnych mistrzów Świata
- Pokazu i degustacji kuchni molekularnej
- Pokazu robienia sushi przez Sushi Mastera wraz z degustacją
- Fontanny czekoladowej z owocami
- Stacji Live Cooking z daniami przygotowywanymi przy Gościach
Galeria
Formularz Kontaktowy
Skontaktuj się z nami!
Hotel na Wesele pod Warszawą
Znalezienie wymarzonej sali weselnej może być prawdziwym wyzwaniem. Hotel Splendor pod Warszawą oferuje przepiękną salę bankietową, której wystrój dopasowujemy do tematyki przyjęcia i osobistych preferencji Młodej Pary. Posiadamy bogate doświadczenie w organizacji eleganckich przyjęć weselnych. Organizujemy zarówno kameralne wesela, jak i huczne przyjęcia. Każdorazowo dokładamy wszelkich starań, aby zorganizowana przez nas uroczystość spełniła oczekiwania Nowożeńców i zaproszonych Gości tak od strony kulinarnej, jak i organizacyjnej.
Wesele w Hotelu: Dlaczego warto?
Luksusowy hotel to wprost idealne miejsce do organizacji przyjęcia weselnego. Taki obiekt zazwyczaj oferuje liczne udogodnienia i atrakcje, dzięki którym przygotowana impreza na długo pozostaje w pamięci zaproszonych Gości. Hotel Splendorg pod Warszawą to nie tylko eleganckie wnętrza, które podnoszą prestiż wydarzenia. To także doskonałe menu przygotowane z precyzyjnie wyselekcjonowanych świeżych składników oraz komfortowe zaplecze noclegowe, które zapewnia możliwość odświeżenia się po podróży, zmiany odzieży w dogodnych warunkach i wypoczynku przed powrotem do domu.
Wybierając hotel na wesele zyskujemy swobodę organizacji przyjęcia weekendowego i zapewnienia zaproszonym Gościom dodatkowych atrakcji w postaci wypoczynku na świeżym powietrzu czy skorzystania z infrastruktury rekreacyjnej hotelu. Zależy nam na tym, aby w naszym hotelu każdy czuł się wyjątkowo!
Hotel Splendor: Niezapomniane Wesele koło Warszawy
Przyszłych Nowożeńców poszukujących swojej wymarzonej sali weselnej zachęcamy do szczegółowego zapoznania się z propozycją Hotelu i Restauracji Splendor. Nasz obiekt powstał z myślą o organizacji uroczystych imprez i bankietów. To miejsce, które zachwyca ze względu na położenie oraz infrastrukturę.
Nasz hotel na wesele koło Warszawy mieści się w Nowych Babicach. Dogodna lokalizacja zapewnia szybki i bezproblemowy dojazd z Warszawy, jak i okolicznych miejscowości. Od warszawskiej dzielnicy Bemowo dzieli nas niecałe 10 kilometrów. Bardzo dobre skomunikowanie ze Stolicą to atut, który z pewnością docenią Goście zamiejscowi.
Macie pytania lub wątpliwości? Jesteśmy do Waszej dyspozycji! Zapewniamy kompleksową obsługę uroczystości weselnych – od przygotowania wystroju sali, przez oprawę kulinarną, aż po przyjazny i dyskretny serwis. Wyrażamy nadzieję, że nasza oferta okaże się oryginalna i atrakcyjna, a Państwo zdecydujecie się na organizację wesela pod Warszawą właśnie w naszym hotelu.